Nieuws

Hier vindt u regelmatig nieuwsberichten. Ook zijn de laatste nieuwsbrieven hier te downloaden.

01-01-21 Nieuwsupdate COVID-19
Tijdens deze laatste lock-down valt vaktherapie onder de uitgezonderde beroepen en mag de praktijk dus open blijven. Uiteraard blijven we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM en mijn beroepsverenigingen FVB en NFG. In de volgende ge-update documenten vindt u daarover meer informatie, bij vragen hoor ik het graag!

Huisregels vanwege COVID-kids jan 2021

Huisregels vanwege COVID-adolescenten:volw-jan 2021

11-5-20 Nieuwsupdate COVID-19
Na een aantal weken videobellen is de praktijk vanaf 11-5-20 weer open voor face-to-face afspraken!
Daarbij houden we ons uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM en mijn beroepsverenigingen FVB en NFG. In de volgende documenten vindt u daarover meer informatie, bij vragen hoor ik het graag!

Huisregels vanwege COVID-kids

Huisregels vanwege COVID-adolescenten-volw

Nieuwsbericht 15-04-19

Workshopdag voor het goede doel op 11 mei 2019

Zaterdag 11 mei ben je van harte welkom op de praktijk in Baarn. Van 9-19 uur worden er doorlopend creatieve workshops en ontspannende massages aangeboden. Alle opbrengsten van deze dag gaan naar het goede doel; geld ophalen voor onderzoek naar de genezing van diabetes type 1.

Zie hieronder voor het programma of kijk op de Actiepagina

Flyer 2019 voorkant      Flyer 2019 achterkant

Nieuwsbericht 22-02-19

Maandagavond 11 maart 2019 organiseert de Praktijk voor Beeldende therapie, samen met Daniëlle van den Berg van Haptonomie Baarn een workshop over Overprikkeling voor ouders van hoogsensitieve kinderen.

Voor meer informatie; zie de Overprikkeling flyer of neem contact op via petra@beeldendepraktijk.nl of 06-47440399

Nieuwsbericht 14-01-19

Maandagavond 11 februari 2019 organiseert de Praktijk voor Beeldende therapie, samen met Daniëlle van den Berg van Haptonomie Baarn een workshop over Faalangst voor ouders van hoogsensitieve kinderen.

Voor meer informatie; zie de Faalangst flyer of neem contact op via petra@beeldendepraktijk.nl of 06-47440399

Nieuwsbericht 22-10-18

Week van de Vaktherapie 12-18 november 2018

Na een groot succes vorig jaar organiseren de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en haar beroepsverenigingen van 12-18 november 2018 voor de tweede keer de Week van de Vaktherapie. Landelijk zullen vele vaktherapeuten met enthousiasme patiënten, cliënten, verwijzers, zorginkopers, politici en andere geïnteresseerden kennis laten maken met wat vaktherapie kan betekenen in de zorg. Ook ik doe dit jaar weer mee met mijn praktijk.

Vaktherapie is nog niet bekend bij het grote publiek, terwijl het al 60 jaar in Nederland bestaat, en daar wil de FVB verandering in brengen. Vaktherapie heeft een zevental verschillende disciplines: muziektherapie, danstherapie, dramatherapie, beeldende therapie, psychomotorische kindertherapie, psychomotorische therapie en speltherapie.

Woensdag 14 november organiseer ik in het Gezondheidscentrum, Oosterstraat 1F in Baarn een workshop speksteen bewerken. Maak je eigen voelsteen, krachtsteen, fossiel of ketting van speksteen en ontdek welke kwaliteiten je daarvoor nodig hebt of hebt gebruikt!
Er is vrije inloop tussen 14.00 – 16.00 uur, aanmelden mag via petra@beeldendepraktijk.nlof 06-47440399, zie ook www.beeldendepraktijk.nl

Collega’s van TCE (Therapeuten Collectief Eemland) organiseren ook workshops:
Maandag 12 november 
verzorgt Francien Hoving van Oxaliscoaching, Mathias Withoosstraat 34 in Amersfoort 2 workshops.
Workshop 1: volwassenen: energieopdracht, 10.00 – 11.30 uur
Workshop 2: kinderen: beeldende mindfulness oefening, 15.30–17.00 uur.
Aanmelden kan via www.oxaliscoaching.nl

Dinsdag 13 november organiseert Els Achterberg van speltherapiepraktijk De Rondgang in samenwerking met Mariska Brienen van Speltherapiepraktijk Baarn, drie workshops speltherapie: opstelling met dieren in de spelkamer.  Zij doen dit bij het Qi Centrum aan de Amsterdamseweg 43a in Amersfoort in 3 rondes van 45 minuten met start om 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur. Aanmelden kan via info@derondgang.nlof 06-23343725.

Dinsdag 13 november organiseren Eva Boorsma en Marc Willemsen bij dramatherapiepraktijk Het Speelvlak, Snelliuspad 25 in Amersfoort een workshop Spelimpuls:een eenmalige spelgroep voor kinderen, jongeren en volwassenen van 15.30 – 17.00 uur.
In een kleine groep (4 tot 6 deelnemers) wordt er door middel van de methode Developmental transformations onder begeleiding van Marc en Eva gespeeld met persoonlijk materiaal. Zo kan vorm worden gegeven aan gedachten, gevoelens en impulsen en kunnen deze verder worden onderzocht.
Aanmelden: www.hetspeelvlak.nl

Donderdag 15 november organiseert Ilona Stremmelaar van Tekentherapiepraktijk Tekencompas, De Vier Akkers 25 in Hoogland twee workshops.
Workshop 1: Tekenen voor volwassenen: Wat vertelt mijn tekening? 10.30 – 12.00 uur.
Workshop 2: (Groot)ouder en kind tekenen: Maak samen contact via de tekening en maak een mooi kunstwerk 15.30 – 17.00 uur.
Aanmelden: ilona.stremmelaar@online.nlof 06-46498054

Vrijdag 16 november organiseert Katrien Costermans van Speltherapie Katrien een inloopmiddag waarin u kunt kennismaken met speltherapie. U bent van harte welkom tussen 14.30 en 16.30 uur in het Desmond Tutu Centrum, Molenstraat 8 B (auto ingang via de Van Goyenlaan)in Soest.
Zie ook www.speltherapie-katrien.nl

Als Therapeuten Collectief Eemland vinden wij dat het nu echt tijd wordt dat vaktherapie en andere ervaringsgerichte therapie van zich laten horen, zodat mensen zich bewust kunnen zijn van de keuzes in zorgbehandeling. Kom dus langs en beleef vaktherapie!
Landelijk doen vele vaktherapeuten mee, extramuraal en intramuraal. Op de websites
www.therapeutencollectiefeemland.nlen www.weekvandevaktherapie.nlkunt u bekijken welke activiteiten er in de buurt georganiseerd worden.

Nieuwsbericht 12-04-18


Start Wijze Oudercursus op 14-05

Voor ouders van hoog sensitieve kinderen
Voelt je kind van alles en snapt je kind zichzelf niet?
Is je kind regelmatig overprikkeld?
Ben je op zoek naar tips en tools om je kind te helpen?
Wil je meer achtergrondinformatie over hoog sensitiviteit?
Wil je meer weten over de communicatie met je kind?
Maak je je zorgen?

In de Wijze Oudercursus leer je:
Wat hoog sensitiviteit is!
Je kind beter begrijpen!
Hoe je je kind kunt helpen te ontspannen!
Je kind op positieve wijze benaderen en begeleiden!
Praktische tips en tools waarmee je kind lekker in zijn/haar vel gaat zitten!

Deze cursus is speciaal voor ouders/verzorgers van hoog sensitieve kinderen, bestaat uit 5 bijeenkomsten en wordt in kleine groepjes van ongeveer 8-10 ouders gevolgd. De cursus wordt gegeven in samenwerking met Daniëlle van den Berg van Haptonomie Baarn en gaat door bij voldoende aanmeldingen.

We geven veel informatie, doen ervaringsoefeningen, zorgen voor uitwisseling met andere ouders/verzorgers en geven activiteiten voor thuis mee.

Voor meer informatie, ga naar Wijze Ouder cursus

Aanmelden kan via; petra@beeldendepraktijk.nl of 06-47440399

Nieuwsbericht 14-03-18

Workshopdag voor het goede doel op 24 maart 2018

Zaterdag 24 maart ben je van harte welkom op de praktijk in Baarn.
Van 9-19 uur worden er doorlopend creatieve workshops en ontspannende massages aangeboden. Elke workshop of massage kost 10 euro.
Alle opbrengsten van deze dag gaan naar het goede doel; geld ophalen voor onderzoek naar de genezing van diabetes type 1.

Zie hieronder voor het programma of kijk op de Actiepagina

flyer_workshophoppen_2018_programma

Nieuwsbericht 24-10-17

Lezing Hoog Sensitieve Kinderen

Voor ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden die meer willen weten over Hoog Sensitieve Kinderen (HSK’s) organiseert de Praktijk voor Beeldende therapie  in samenwerking met Haptonomie Baarn een lezing op donderdag 9 november.

Onderwerpen die in de lezing aan bod komen:

  • Wat is hoog sensitiviteit?
  • Hoe herken ik het in mijn gezin, in mijn klas, in mijn praktijk?
  • Wat kan ik, als ouder, leerkracht of zorgverlener, deze kinderen bieden?
  • Wanneer is er hulp van buitenaf gewenst?
  • Wat als, naast hoog sensitiviteit, ook hoogbegaafdheid een rol speelt?

De avond start om 19.30 uur en eindigt rond 22.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

Datum: donderdag 9 november 2017
Locatie: Bibliotheek Baarn, Hoofdstraat 1, 3741 AC Baarn
Kosten: 15 euro, contant te voldoen op de avond zelf
Aanmelden: petra@beeldendepraktijk.nl / 06-47440399

Nieuwsbericht 23-09-17

Open middag op de praktijk

De Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en haar beroepsverenigingen lanceren 2 oktober a.s. de Week van de Vaktherapie. Landelijk zullen vele vaktherapeuten met enthousiasme patiënten, cliënten, verwijzers, zorginkopers, politici en andere geïnteresseerden kennis laten maken met wat vaktherapie kan betekenen in de zorg.

Vaktherapie is nog niet bekend bij het grote publiek, terwijl het al 60 jaar in Nederland bestaat, en daar wil de FVB verandering in brengen. Deze non-verbale therapie heeft een zevental verschillende disciplines: muziektherapie, danstherapie, dramatherapie, beeldende therapie, psychomotorische kindertherapie, psychomotorische therapie en speltherapie. Vaktherapeutische behandeling wordt ingezet zowel binnen als buiten zorginstellingen. “Maar de mensen in de straat kennen vaktherapie nog niet”, zegt Irene Rentenaar, directeur FVB. “We zouden uiteindelijk net zo bekend willen zijn als fysiotherapie. Onze nieuwe slogan is dan ook: Vaktherapie, basis voor beter!”.

In het kader van de Week van de Vaktherapie organiseert de Praktijk voor Beeldende therapie een open middag. U bent van harte welkom op woensdag 4 oktober tussen 15.00 – 17.00 uur om kennis te maken, uw vragen te stellen en de praktijkruimte te bekijken. Voor kinderen is er een leuke activiteit!
Aanmelden is prettig, maar niet noodzakelijk op nummer 06-47440399.

Op de websites www.therapeutencollectiefeemland.nl en  www.weekvandevaktherapie.nl kunt u bekijken welke activiteiten er in de buurt georganiseerd worden.