Petra Plomp

Van 1996 tot en met 2000 heb ik de HBO opleiding beeldende therapie aan de HU (Hogeschool van Utrecht) doorlopen.

In 2000 ben ik werkzaam geweest als trainer sociale vaardigheden in Amersfoort waar ik met kinderen in de basisschool leeftijd heb gewerkt.

Van 2000 tot 2008 was ik werkzaam als therapeut op RC De Trappenberg (revalidatiecentrum). Daar heb ik zowel met kinderen, jong volwassenen en volwassenen gewerkt. De behandeldiagnoses waren zeer divers.

Vanaf 2008 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk voor beeldende therapie in Baarn.

Ik heb zowel ervaring in het werken met groepen als in het therapeutisch begeleiden van individuele trajecten. Ik houd van duidelijkheid, werk met een plan van aanpak en een heldere doelstelling. Samenwerken met andere disciplines, zoals een orthopedagoog, psycholoog, psychotherapeut, haptotherapeut, etc., is geen enkel probleem.

Een bijzondere interesse heb ik in de begeleiding van kinderen & jongeren met een chronische aandoening of ziekte en kinderen & jongeren waarbij dit binnen het gezin een rol speelt.

Daarnaast voel ik mij als moeder van drie hoog sensitieve kinderen (2004, 2006 en 2008) zeer betrokken en geïnspireerd door de begeleiding die ik geef aan de HSK’s (en hun ouders) in mijn praktijk.