Ervaringen

Hier vind je ervaringen van andere jeugdigen die beeldende therapie volgden:

Ik wist eerst niet goed wat ik kon verwachten van jou en de therapie. Ik merkte dat ik het heel fijn vond om creatief bezig te zijn terwijl we aan het praten waren over dingen. Dat maakte het makkelijker. De dingen die we maakten vond ik leuk om te doen en hebben mij geholpen.”
(meisje, 15 jaar)

Na gesprekken met andere hulpverleners dacht ik niet dat weer iets anders mij zou kunnen helpen. Maar juist omdat we niet alleen praten maar ook iets gingen maken over mijn gevoel ging het beter. Ik weet nu beter wat belangrijk is voor mij, bedankt!’
(jongeman, 21 jaar)

Ik vond het fijn om creatief bezig te zijn, dat hielp me ontspannen. Ook zijn er hier dingen gelukt, waarvan ik niet dacht dat ik het kon! Dat heeft me geholpen om weer meer in mijzelf te durven geloven. Ook weet ik nu dat het oké is om hulp te vragen als ik er zelf even niet uitkom.
(meisje, 14 jaar)

“ Er waren nare dingen gebeurd in mijn leven, waar ik verdriet over had, maar ik deed er nooit wat mee. Door er bij jou over te ‘knutselen’ en te praten, werd het beter. Het is niet weg ofzo, maar ik weet beter hoe ik er mee om kan gaan.’’
(meisje 16 jaar)

In opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie (NVBT) heeft Jeanet van Omme van het Schrijfatelier tien verschillende mensen geïnterviewd over hun therapieproces, aan de hand van de door hen gemaakte werkstukken. De foto’s van de werkstukken en de indringende interviews in dit boek geven een beeld van het persoonlijke proces en de dilemma’s waar cliënten mee worstelen.

Lees en kijk bovenal naar het werk van bijvoorbeeld een politieke vluchteling, een achtjarige jongen, iemand met een burn-out en een achtentachtigjarige met de ziekte van Alzheimer.