Ervaringen

Hier vindt u ervaringen van anderen die beeldende therapie volgden.

In het kader van de opleiding die ik volg ben ik in contact gekomen met Petra. Passend bij mijn persoonlijke jaarthema heb ik mijn creatieve kwaliteiten onderzocht.

Onder begeleiding van Petra heb ik op een speelse, vrije en kleurrijke manier mijn creativiteit kunnen ervaren. Haar begeleiding en de manier waarop ze mij de ruimte gaf om te werken met de materialen heeft mij veel helderheid gegeven over wat ik doe, hoe ik het doe en waarom ik het doe.


De begeleiding van Petra heb ik ervaren als heel vertrouwd, ze biedt je de ruimte om gewoon jezelf te zijn. Het was een bijzondere, kleurrijke ervaring.
Ik had altijd het gevoel dat iedereen naar mij keek, dat maakte mij heel onzeker. Nu heb ik meer zelfvertrouwen en ervaar ik die kijkende ogen ook veel minder. Ik voel me zekerder.”
“Iets samen maken met de therapeut, dat was spannend! Ik ben tevreden met hoe ik mijn eigenheid heb kunnen bewaren.
Het werken aan de lelies heeft mij geholpen verdriet en verlies van de voorgaande jaren een plekje te kunnen geven. Mijn pijn is letterlijk en figuurlijk draaglijker.
In opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie (NVBT) heeft Jeanet van Omme van het Schrijfatelier tien verschillende mensen geïnterviewd over hun therapieproces, aan de hand van de door hen gemaakte werkstukken. De foto’s van de werkstukken en de indringende interviews in dit boek geven een beeld van het persoonlijke proces en de dilemma’s waar cliënten mee worstelen.

Lees en kijk bovenal naar het werk van bijvoorbeeld een politieke vluchteling, een achtjarige jongen, iemand met een burn-out en een achtentachtigjarige met de ziekte van Alzheimer.