Ervaringen

Hier vindt u ervaringen van ouders en hun kinderen die beeldende therapie volgden:

Ik wist niet dat het met een volwassene zo leuk kon zijn. Alle andere grote mensen willen altijd dat ik doe wat zij willen, bij jou mag ik zelf beslissen.”

(jongen, 7 jaar)

Na diverse therapieën te hebben geprobeerd die niet aansloten bij de hulpvraag kwamen we terecht bij Petra Plomp, beeldende therapie. Voor onze zoon (11 jaar) bleek dit een schot in de roos. Petra heeft hem op de juiste manier weten te benaderen en hem te helpen.

Ik vond het een erg mooi en behulpzaam traject en zag ook vrijwel direct resultaat bij mijn dochter (9 jaar)!

Ze had hier ontzettend veel baat bij en je zag haar door de therapieën heen groeien!

Ik heb een ECHTE olifant gekleid, ik wist niet dat ik dat kon! Ik ben meestal niet goed in dat soort dingen!” (jongen, 9 jaar)

Ik heb mooie torens gebouwd die HEEL stevig staan en in evenwicht zijn. Eerst viel alles om, maar nu is het gelukt!” (meisje, 8 jaar)
In opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie (NVBT) heeft Jeanet van Omme van het Schrijfatelier tien verschillende mensen geïnterviewd over hun therapieproces, aan de hand van de door hen gemaakte werkstukken. De foto’s van de werkstukken en de indringende interviews in dit boek geven een beeld van het persoonlijke proces en de dilemma’s waar cliënten mee worstelen.

Lees en kijk bovenal naar het werk van bijvoorbeeld een politieke vluchteling, een achtjarige jongen, iemand met een burn-out en een achtentachtigjarige met de ziekte van Alzheimer.