Voor jou!

Hoi! Wat leuk dat je op mijn website kijkt!
Ik wil je graag iets meer vertellen over beeldende therapie en hoe het jou kan helpen.

Misschien voel je je wel eens boos? Of verdrietig of bang? Iedereen heeft dat natuurlijk wel eens, maar misschien heb jij er vaak en (te) veel last van? En zou je het een goed idee vinden daar wat aan te doen? Dan ben ik blij dat je dit leest!

In mijn praktijk komen kinderen (en jongeren en volwassenen) die zich niet fijn voelen. Ze hebben ergens last van. En dat zorgt ervoor dat ze zich bijvoorbeeld boos, verdrietig of bang voelen.
Soms hebben ze iets naars meegemaakt en weten ze heel goed hoe het komt dat ze zich zo voelen. Vaak is het zo dat ze het eigenlijk niet zo goed weten, ze snappen zichzelf niet. Ze voelen zich naar, doen soms dingen die ze niet begrijpen van zichzelf, maar waar komt dat nu door? En wat kunnen ze eraan doen?

Samen met je ouders of andere belangrijke personen die bij jou horen, gaan we aan de slag om je daarbij te helpen!

Dit doen we door te tekenen, boetseren (kleien), schilderen of te werken met andere materialen.

Nu denk je misschien; ja, hallo, hoe kan dat mij nu helpen?
Toch is het zo!

Het is namelijk geen knutselclub. Het is meer! Door te tekenen, schilderen of kleien wat je dwarszit, kun je namelijk makkelijker laten zien wat er aan de hand is. Je hoeft het dan niet allemaal te vertellen, je gaat aan de slag en laat het zo zien.

Bijvoorbeeld; wist je dat een boze tekening er heel anders uitziet dan een blije tekening? Probeer maar eens uit!

Tijdens het werken kun je ook van alles ontdekken over jezelf. Bijvoorbeeld wat je leuk vindt, waar je goed in bent en ook wat je soms lastig vindt. Samen gaan we dan uitproberen hoe die lastige dingen makkelijker kunnen worden voor jou.
En het gave is, dat als je dat lukt tijdens het werken bij mij in de praktijk….Dan gaat het je ook lukken thuis, of op school, of op de sportclub, of….(je snap het vast al…)

We maken soms ook dingen die je daarbij kunnen helpen, zoals een stressbal, een mooi beeldje met een waxinelichtje erin, een voelsteen, of iets anders…..

Ben je nieuwsgierig geworden, maar weet je nog niet zeker of ik je zou kunnen helpen? Je kunt altijd even langskomen om kennis te maken! Als je de foto’s hiernaast bekijkt, dan zie je al een beetje hoe mijn praktijkruimte eruit ziet.

Wie weet tot snel!