Ervaringen

Ervaringen van eerdere deelnemers

Ik kwam binnen met de vraag hoe ik balans kon vinden in het ‘suikerleven ‘ en ‘normale leven ‘, als mijn dochter bij vriendinnetjes ging spelen of feestjes heeft. De cursus heeft mij rust en meer durven loslaten opgeleverd. De oefeningen waren erg fijn, doordat we bewuster met elkaar bezig waren en erg veel plezier hadden. Er werd echt de tijd genomen om te evalueren.
Mijn dochter is er door gegroeid, ze durft meer dingen alleen te doen en kan ook duidelijk aangeven dat ze iets alleen wil doen. Ik zou de cursus aan anderen aanraden voor het stukje bewustwording in kleine momenten samen met je kind en de rust die het geeft, dat je met leuke opdrachten bewust van jezelf wordt.
Ik vond de cursus fijn laagdrempelig, heb echt genoten samen met mijn dochter.
Mijn hulpvraag ging vooral over het krijgen van handvaten voor het beter, begeleiden en stimuleren van een kind met “iets”. Hoe kan ik haar nou iets geven/leren waardoor ze niet constant haar ziekte als een last hoeft te ervaren. De cursus heeft mij meer inzicht en besef gegeven over hoe mijn dochter aankijkt tegen haar “iets”, en veel inzicht over de verhoudingen tussen haar en mij.
Het was heel fijn, nuttig om even alleen met mijn dochter iets te doen, echt iets van ons tweetjes. De oefeningen waren leuk, grappig, leerzaam, confronterend, creatief, nuttig en ontspannend. Na de oefeningen konden we beperkt evalueren omdat de meiden erbij waren, maar op de ouderavonden konden we hier uitgebreider op ingaan. De ouderavonden waren heel nuttig en waardevol.
Ik raad de cursus zeker aan anderen aan. Je hoeft niet een chronische ziekte te hebben om iets uit deze cursus te halen. Het leren kijken en samen werken met je kind is heel nuttig om je dit te “leren” beseffen.
Ik heb veel aan deze cursus gehad, het doet me beseffen dat balanceren niet iets voor in het circus is!